VPN voor Bedrijven

De redenen voor bedrijven om een zakelijke VPN af te sluiten lijken grotendeels op argumenten die particulieren gebruiken. Toch is de manier waarop de VPN gebruikt wordt bij bedrijven anders en daarom zijn ook andere VPN aanbieders beter geschikt.

Waarom gebruiken (MKB) bedrijven VPN?

Ook voor bedrijven zijn veiligheid en privacy twee erg belangrijke argumenten om hun medewerkers via een VPN te laten werken.

Een derde reden is dat grotere bedrijven regelmatig werknemers hebben die vanaf een locatie werken en vanaf een onbeveiligd netwerk inloggen op het bedrijfsnetwerk. Dit is met een VPN veiliger en daarom een slimme manier van werken.

Een vierde veel gebruikte optie bij zakelijke VPN is het gebruiksbeheer. Dit is een optie die we niet zien bij abonnementen voor particulier VPN maar wel voor zakelijke klanten. Zo kan eenvoudig centraal worden ingesteld welke gebruikers toegang hebben tot welke delen van het netwerk.

Verschil particuliere VPN met een zakelijk abonnement

Aangezien VPN voor bedrijven duurder is dan een particulier abonnement verwachten we hier ook meer van, wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee soorten VPN diensten?

Ja, het is duurder om een zakelijke VPN dienst af te sluiten, maar met tarieven vanaf ongeveer €10 per maand zal dit voor de meeste bedrijven géén doorslaggevend verschil zijn. Er zijn echter wel enkele belangrijke voordelen.

  • Meer gebruikers in één abonnement
  • Dedicated IP als mogelijkheid
  • Meer klantenservice (accountmanager)

Zo kun je bij de aanvraag een veel groter aantal gebruikers hanteren bij zakelijke diensten. Bij reguliere pakketten is de limiet vaak op 5-7 gebruikers gesteld die tegelijk de beveiligde VPN verbinding kunnen gebruiken. Bij VPN voor bedrijven is dit logischerwijs een stuk hoger.

Ook zien we dat er vaak een Dedicated IP wordt aangeboden. Bij normale VPN is dit zeldzaam en weten we dat NordVPN één van de weinig aanbieders is die dit relatief goedkoop aanbiedt.

Ten slotte zijn bedrijven vaak een stuk meer klantenservice gewend en is het dus bij veel pakketten normaal dat je een eigen accountmanager krijgt toegewezen. Zo kun je snel contact hebben en aanpassingen verwerken zonder hiervoor de langere wachttijden van particuliere klanten te ervaren.

Op deze pagina van VPNtotaal kun je de VPN providers vergelijken.

3 Beste Betrouwbare Zakelijke VPN diensten

Voor dit overzicht hebben we naar een groot aantal VPN diensten gekeken. Helaas vallen er ook genoeg aanbieders gelijk af omdat deze zich niet zozeer op het MKB richten maar op de grotere bedrijven, dit zijn bijvoorbeeld Ziggo en KPN. Ook valt op dat enkele bekende VPN diensten (voor privé gebruik) helemaal géén zakelijk abonnement bieden, twee voorbeelden zijn CyberGhost en ExpressVPN.

Aanbieders die wij aanraden voor een zakelijke oplossing zijn:

1. NordVPN: Vraag een offerte op maat aan voor je bedrijf en zo beheer je gelijk tot meer dan 50 VPN verbindingen tegelijk.

2. VyperVPN: Een zakelijk VPN abonnement bij VyperVPN begint vanaf $299 per jaar. Vraag een offerte aan op basis van je eigen specifieke wensen en aantal gebruikers.

3. PureVPN: Gebruik de beheeromgeving van PureVPN voor zakelijke gebruikers, IP whitelisting, kill-switch en meer vanaf $8,45 per maand. Een volledige eigen VPN server bestel je bij PureVPN vanaf $399 per maand.