De meest gebruikte Apps bij Thuiswerken (in de Coronacrisis)

Thuiswerken laptopThuiswerken in de Coronacrisis kan niet zonder de juiste software. Met name op het gebied van videobellen is er een enorme stijging aan zoekvolume zichtbaar onder de thuiswerkers. We vergelijken de verschillende apps en de zoekvolumes voor en na de lockdown.

Meest gebruikte Apps voor: Videobellen

Voor alle verschillende videobel apps die wij hebben bekeken geldt dat er een enorme stijging is vanaf de ingang van de Corona maatregelen. Opvallend is dat er in de eerste week een gelijke interesse is in de populaire videobel apps Zoom, Teams, Skype waarbij Hangouts flink achterblijft. Echter na ongeveer 2 weken veranderd dit beeld en zakken Skype en Zoom flink terug terwijl de interesse in Teams (Microsoft) onverminderd hoog blijft.


Meest gebruikte VPN software

De markt voor VPN verbindingen is sterk gefragmenteerd waarbij wel duidelijke NordVPN en ExpressVPN meer worden bekeken dan de andere apps. Dit beeld wordt iets duidelijker naarmate de Corona lockdown langer duurt en ook internationaal is deze verdeling duidelijk.

 


Meest gebruikte Antivirus software

Vreemd genoeg zien we bij het zoekvolume voor antivirus software géén stijging en zelfs een lichte daling vanaf het moment dat iedereen ging thuiswerken. Wel lijkt duidelijk dat onder Nederlandse gebruikers de software van AVG en Norton erg populair is.