De beste VPN voor Android kiezen

Android smartphoneBen jij een Android-gebruiker en zoek je een geschikte VPN-dienst? Veel VPN-aanbieders ondersteunen het besturingssysteem Android. Niet zo vreemd als je nagaat dat er wereldwijd maar liefst zo’n 2,5 miljard actieve Android-gebruikers zijn (gemeten in 2019). Maar, waar moet je naar kijken als je een weloverwogen keuze wilt maken?

De 4 beste VPN apps

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden in je beslissing is dat de VPN-dienst software aanbiedt die voor Android gemaakt is of door Android ondersteund wordt. Alleen dan kun je profiteren van een verhoogd gebruiksgemak. Dit gecombineerd met de beste prestaties moet centraal staan in je keuze. Op basis van die criteria hebben we dan ook de 4 beste VPN-diensten voor Android voor je geselecteerd.

We kijken voor de beoordelingen en ervaringen van onderstaande Android VPN apps hoofdzakelijk naar de Google Play store. Hier kunnen Android gebruikers de apps beoordelen door het achterlaten van een review.

1. NordVPN

NordVPN scoort iets hoger in de Google Play-store met een 4.4. De app is ook gemakkelijk te gebruiken, maar lijkt wel wat beperkter dan de desktop-software van deze aanbieder. Zo beschikt het niet over een kill-switch. Wel biedt NordVPN verschillende voordelen, zoals verbinding over twee verschillende VPN-servers in plaats van slechts één: een extra beveiligingslaag. Net als ExpressVPN, maakt NordVPN gebruik van de AES 256-bit versleuteling. De livechat met 24-uurs support in de app is een bijkomend voordeel.

Geschikt voor Android 5.0 en hoger

Gemiddelde beoordeling: 4,5 uit 5 (190.000+ reviews)

Lees hier onze volledige NordVPN recensie

2. ExpressVPN

ExpressVPN heeft een gebruiksvriendelijke Android-app die intuïtief te bedienen is. De app wordt in de Google Play-store momenteel met een 4.1 beoordeeld en is in 12 verschillende talen beschikbaar. Daarnaast is ExpressVPN een relatief snelle VPN-dienst en heb je een groot aantal servers tot je beschikking. Bovendien heeft de app een kill-switch en een veilige AES 256-bit versleuteling. Het grootste nadeel van ExpressVPN ten opzichte van de andere aanbieders is het hogere kostenplaatje.

Geschikt voor Android 5.0 en hoger

Gemiddelde beoordeling: 4,1 uit 5 (100.000+ reviews)

Lees hier onze volledige ExpressVPN recensie

3. CyberGhost

CyberGhost haalt in de Google Play-store net zo’n hoog beoordelingscijfer als ExpressVPN: een 4.1. Met meer dan 5 miljoen downloads is het aantal Android-gebruikers wel wat lager dan NordVPN en ExpressVPN met elk meer dan 10 miljoen downloads. Volgens TechRadar bieden de mobiele apps alleen niet alle mogelijkheden en instellingen die de desktop-versie wel biedt. CyberGhost heeft overigens net als ExpressVPN de veilige AES 256-bit-encryptie.

Geschikt voor Android 4.1 en hoger

Gemiddelde beoordeling: 4,2 uit 5 (80.000+ reviews)

Lees hier onze volledige CyberGhost recensie

4. Surfshark

Surfshark is een relatief nieuwe VPN-aanbieder. Met een 4.2 scoort deze VPN-dienst goed in Google Play. De app biedt onder andere een kill-switch en heeft een strikt no-logging-beleid. Je kunt Surfshark trouwens ook eerst proberen in de vorm van een proefversie op Android. Meerdere koppelingen tegelijkertijd zijn toegestaan en je kunt zoveel apparaten koppelen aan je account als je wilt. De gemeten snelheden van deze dienst zijn wel wat wisselvallig, maar er lijkt verbetering in te zitten.

Geschikt voor Android 5.0 en hoger

Gemiddelde beoordeling: 4,0 uit 5 (5.000+ reviews)

Lees hier onze volledige SurfShark recensie

Beste uit de test?

Als je één van de bovengenoemde vier aanbieders kiest, lijk je als Android-gebruiker goed te zitten. ExpressVPN en NordVPN zijn het populairst. CyberGhost scoort over het algemeen ook ruim voldoende voor de meeste Android-gebruikers. SurfShark lijkt een veelbelovende nieuwkomer in het rijtje.

Zijn er ook Gratis VPN apps voor Android?

Ja er zijn meerdere gratis VPN apps beschikbaar waarmee je zonder te betalen VPN kun installeren op je Android toestel. Er zijn echter twee redenen waarom wij deze gratis apps niet aanbevelen. Allereerst zijn ze namelijk vaak niet echt gratis, al snel na het gebruik zul je merken dat je eigenlijk moet upgraden naar een betaalde versie van de app om een volwaardige VPN functionaliteit te gebruiken. Ten tweede is het gratis gebruik van deze apps voor ons te beperkt om goed te testen, vergelijken en zeker om aan te bevelen.

extra goed punt

matig puntje