Dit zijn de 3 Snelste VPN diensten

Omdat een VPN verbinding vaak je internetsnelheid enigszins vertraagd is het van belang om te ontdekken welke diensten het snelste zijn. Elke test die je zelf uitvoert is een momentopname. De test van AV-test (onderzoeksbureau uit Duitsland) zijn daarom interessant en geven een goed inzicht.

AV-test heeft de snelheid van 12 VPN diensten getest met locaties in de VS en Europa. Daarbij hebben zij gekeken naar: download snelheid, upload snelheid, latency, streaming snelheid, en torrent snelheid.

Zij hebben gebruik gemaakt van onder andere www.streamtest.net en www.cloudharmony.com om de snelheden te meten.

Bij de testen op het gebied van download snelheid, upload snelheid, streaming snelheid, en torrent snelheid kwam Hotspot Shield VPN als snelste uit de test, deze VPN moest alleen op het onderdeel ‘latency’ NordVPN net voor zich laten.

Daarmee is ook gelijk duidelijk dat Hotspot Shield VPN als snelste is getest door AV-test in 2018. Zelf geeft het onderzoeksbureau aan dat Private Internet Access en NordVPN de top 3 snelste VPN’s complementeren.

Hoewel er twaalf bedrijven zijn getest valt ook gelijk op dat er veel aanbieders ontbreken. Zo zien wij dat PureVPN, GooseVPN, CyberGhost, SurfShark en OVPN bijvoorbeeld allemaal niet in de tests zijn opgenomen. Met tientallen VPN bedrijven wereldwijd is het begrijpelijk dat er een keuze gemaakt moet worden.