Wat is een VPN?

VPN is de afkorting van Virtueel Privé Netwerk. Dit wil zeggen dat een VPN een privé internet verbinding is waar derden géén inzicht tot hebben. Door gebruik van een VPN verbinding kun je volledig privé en anoniem het internet gebruiken. Vaak wordt de vergelijking gelegd met een anonieme tunnel, al je dataverkeer gaat door deze tunnel. Vanaf je computer of smartphone wordt de data versleuteld verzonden, deze versleuteling gebeurt met encryptie. Zo zijn de gegevens niet door derden in te zien en te openen.

Omdat al het internetverkeer via de VPN servers loopt zijn dit in theorie de enige servers die toegang tot de gegevens hebben. Het is daarom van groot belang dat je volledig vertrouwen in de VPN servers hebt en het privacy beleid van het bedrijf dat deze server aanbiedt.

Een professionele VPN verbinding is al te koop vanaf ongeveer 3 euro per maand. Er zijn zelfs bedrijven die een gratis VPN verbinding aanbieden, hieraan zitten echter flinke beperkingen waardoor wij dit niet adviseren voor gebruik.

GERELATEERDE ARTIKELEN: